Home » , » Lirik Lagu Amboi – Altimet

Lirik Lagu Amboi – Altimet



Lirik Lagu Amboi


Penyanyi : Altimet
Judul Lagu : Amboi
Ciptaan : Altimet
Label :Kartel Records

Altimet atau Ahmad Abdul Rahman dilahirkan pada 27 November 1978 merupakan penyanyi lelaki Malaysia. Beliau memperjuangkan irama hip hop. Altimet pernah menganggotai kumpulan Teh Tarik Crew. Selepas kumpulan itu berpecah, beliau memulakan kerjaya secara solo. Altimet kini bernaung di bawah label Kartel Records milik Joe Flizzow.

Altimet merilis single terbarunya berjudul 'Amboi'. Berikut Lirik Lagu Amboi dari Altimet. Semoga lagu ini bisa menghibur anda.

Lirik Amboi

"Amboi"

kalau tinggal rumah sewa tapi beli kereta mewah amboi amboi
kalau mahu gaji besar tapi kerja sambil lewa amboi amboi
amboi amboi amboi

amboi amboi amboi
amboi amboi amboi amboi amboi amboi amboi
amboi amboi amboi
amboi amboi amboi
amboi amboi amboi amboi amboi amboi amboi

mari mari tuan puan akak adik abang dengar ini cerita,
ambil teropong kaca mata tengok jenguk dipersila
nak panggil waras susah tak baik kalau gelar gila
ni kes sebelanga susu rosak akibat dua tiga tiitik nila
bila masuk kerja tak pernah on time
lepas masuk kerja dia terus on line
tak boleh buat kerja sibuk jaga hal orang lain
tangan mengelat kaki mengular mulut celupar lambat masuk awal keluar
siapa makan cili dia rasa pedas
siapa rasa pedas kata aku main cakap lepas
semua ambil baju ukur badan sendiri

mana tau kena setepek ke tempias sipi sipi

kalau tinggal rumah sewa tapi beli kereta mewah amboi amboi
kalau mahi gaji besar tapi kerja sambil lewa amboi amboi
amboi amboi amboi
amboi amboi amboi
amboi amboi amboi amboi amboi amboi amboi
amboi amboi amboi

amboi amboi amboi
amboi amboi amboi amboi amboi amboi amboi

eh tak baik tau, pedas kaw kaw
eh tak leh gurau, duduk surau,
ambik mc royan kat fb
adu kat sb dan mcmc
tarbiyah sentap bikin pendekar papan kunci rentap,
masa mengkritik cekap lepas itu confirm lenyap
keberanian atas talian kejadian harian
omong kosong untuk lotong terus di sajikan
siapa makan cili dia rasa pedas
siapa rasa pedas kata aku main cakap lepas

semua ambil baju ukur badan sendiri
mana tau kena setepek ke tempias sipi sipi
amboi

kalau tinggal rumah sewa tapi beli kereta mewah amboi amboi
kalau mahi gaji besar tapi kerja sambil lewa amboi amboi
amboi amboi amboi
amboi amboi amboi

amboi amboi amboi amboi amboi amboi amboi
amboi amboi amboi
amboi amboi amboi
amboi amboi amboi amboi amboi amboi amboi

sampai bila orang kita layu ditolong hmmmm?
ketua kampung gadai tanah untuk sepitis w*ng saku
tapi apa aku tahu aku c*ma tulis lagu
bukan nak bahasakan korang aku sekolahkan aku.

Disclaimer :  Blog http://liriklagudewi.blogspot.com ini tidak menyediakan link Download Lagu Amboi Altimet mp3. Blog  ini hanya menyediakan kumpulan lirik lagu saja.Semua materi lagu dan lirik merupakan hak cipta dari pemilik yang bersangkutan.

Thanks for reading Lirik Lagu Amboi – Altimet

« Previous
« Prev Post
Next »
Next Post »
Jessica Putri
Lirik Lagu 2017 Updated at: 17:31:00